Enter safe mode issue

I noticed it yesterday on my forum (1.8.0 beta 5) but Meta and Try have the same issue (see the gif, please)

tested with Firefox and Chrome.

A safe mode that disables nothing isn’t a safe mode it’s the normal site.

1 Like

Yes, but it doesn’t work in my site too https://forum.adunanza.net (and I have third party plugins and customizations).

I’ve tried with another forum, https://iunctis.fr (beta 7) and I know @Steven use third party plugins and personal customizations.

Same results, safe mode don’t “enter”

Why you unchecked all boxes?

I should not do it? :thinking:

Sorry I don’t understand.
For what I remember when I tried it in the past I unchecked all the 3 boxes without problems. (ver. 1.7.0).

Something is change in ver. 1.8.0 relative to safe mode?

Do you feel this is a bug @sam?

Every check box disables one thing. Example: If you check only the last it will disable all plugins.

If no box is checked, there is nothing to disable.

2 Likes

OMG, I feel so stupid, you’re right. I don’t know why I want to uncheck the boxes instead click only the button.
:flushed:

I still think this is a flaw in the UI. It’s causing support requests, and it’s not the first time I’ve seen it mentioned…

I don’t know what I was thinking…but, yes, it can be unclear.
I think if users must add the flags to disable somenthing is more simple to understand.

2 Likes

Perhaps simple inversion here is best, I agree with @trash – that would be fairly easy @sam?

Alternatively or in addition to, if the button were disabled unless at least one was checked I think it would be near impossible for anyone to not understand.

5 Likes

Simplest fix here imo is an error screen if nothing is selected explaining what this means. Not selecting anything (or selecting everything if we invert) is an error condition, so I will just add handling for it.

6 Likes

I think this will have to do for now

4 Likes

This topic was automatically closed after 43 hours. New replies are no longer allowed.