Guest Gate Theme Component

That’s what I thought too, cleared my cache, tried 4 different browsers and all were the same, very strange! If you don’t mind trying again, I just changed the guest_gate.title to be ‘Test’, do you see this update?

Yes, this is what I see now.

Screenshot 2022-05-11 at 23.58.07

I’ll try to check other browsers and devices.

Same results over vpn, on my phone, different network. This is the strangest thing ever! I guess as long as everyone else can see the correct text it’s okay! :rofl:

Hi David,

I think that’s not normal. :slightly_smiling_face: Maybe there is a locale bug. My best tip is the set locale from accept language header setting.
As I see you using this on your site and maybe that’s why you see the default texts on modal because your browser language different and Discourse return it to the default text.

Can you turn off this setting and try again?

Screenshot 2022-05-12 at 8.45.19


Now I can replicate this. I changed the Chrome language from English (United Kingdom) to English (United States) and this happened.

Screenshot 2022-05-12 at 13.54.29

and go back to English (United Kingdom)

Screenshot 2022-05-12 at 13.56.02

2 Likes

Thank you Don, you are incredibly helpful! I think there is a bug in my install with languages. Since this doesn’t seem to be caused by your component I’ll start a new topic. I appreciate you looking into this.

EDIT: I figured out that my admin locale had somehow been changed to UK instead of US, very strange! Switched it back and filled out the fields again, now all is well in the world.

2 Likes

3 posts were split to a new topic: Components not respecting text overrides

This works really well. Thank you.

I’ve made some minor edits to make the first post easier to read. There was one sentence I couldn’t understand at all, though:

custom url enabled
Add custom url to Login and Signup buttons / links by default this is redirect the visitor after click the Login or Signup button to the homepage and open Login or Signup modal. Note: If you leave unchecked this than the visitor left on topic page after click the buttons and the Guest Gate modal changes with Login or Signup modal which is dismissable so the visitor can close it and read the topic.

1 Like

Thank you Jonathan :slightly_smiling_face: I really appreciate it :heart: Unfortunately my english is not the best :confused: Sorry for this! I will change these in the Theme Component or of course you could send a PR too. :slightly_smiling_face:

The custom url enabled site setting means.
You can add custom urls to the Guest Gate Login and Signup buttons/links which by default use these custom urls /login and /signup these redirect the visitor to the homepage and open the Login or Signup modal. So if you checked it, it will activate the two settings below this. The custom login url and custom signup url.

If you leave this setting unchecked then it will keep the visitor on topic page after click the Guest Gate Login or Signup buttons/links and open the Login or Signup modal on the same topic page. After this the visitor can close the modal.

I hope it helps to understand and again thank you for your time to makes it more understandable :slightly_smiling_face:

1 Like

Your English is fine, and there’s nothing wrong with your JavaScript, which is the important thing :slight_smile: What about this?

  1. custom url enabled – Enable the custom login url and custom signup url options. The normal behaviour (if you leave this option unchecked) is for the Login or Sign Up modal to appear on the current topic page.
  2. custom login url – For example, /login is the home page with the “Login” modal displayed.
  3. custom signup url – For example, /signup is the home page with the “Sign Up” modal displayed.
1 Like

That mostly thanks to the plugin authors and contributors too. But I do my best to develop this and add more features, fixes etc. :slightly_smiling_face:


Thanks for the correction :slightly_smiling_face: that seems much better. I will correct these in the theme component too.

Hey all,
I recently installed this component and it works like a charm but I am not sure if the gating mechanism slows down the google bot from crawling the topics.

Does anyone know about the impact on crawlers?

1 Like

I am having some configuration issues with Guest Gate when I am using SSO with Discourse Connect.

The user is able to login in the main site and then appears to be logged in Discourse but after clicking a few topics the guest gate modal shows up. This is unusual as the user is logged in.

I have custom URLs for login so when user clicks on I am already logged in they are taken based custom login page and the cycle repeats itself.

Only way around this is when user clicks on the native login button in Discourse and is automatically logged in.

It appears that for some reason Guest Gate is not honoring the login from SSO and requires native login to activate.

Have other people faced this issues? Any suggestion on a solution or a workaround?

1 Like

I’ve slid your support question over to the component topic itself to try and get the proper eyes on it. :+1: Hopefully @dodesz can suggest something? :crossed_fingers:

2 Likes

Hello @Himanshu_Singh :slightly_smiling_face: Thanks for the report I will look into this.

2 Likes

Thanks Don. I appreciate it! I had another inquiry for earlier :point_up: Any thoughts on this question?

1 Like

The Guest Gate is not showing up for crawlers such as GoogleBot. So it shouldn’t cause any slow or issue with crawling.

3 Likes

Hello,

I checked it with Discourse Connect and works as expected for me. The modal not appears after I logged in. Can you share your guest gate settings (screenshot) and your website url (here or PM) to I can check this? :slightly_smiling_face:

If you use Discourse Connect you have to disable custom url enabled checkbox. Because it will first try to redirect to the custom urls after clicking the Guest Gate modal login / register button. If you leave this checkbox unchecked than the buttons will use the Discourse Connect url.

2 Likes

Here is the GIF that shows the issue (the user is not logged in after SSO login) - Screen capture - c6935b85cf70cf6b0aee72e6a82a3164 - Gyazo

Here are the guest gate settings: Screen capture - 1dd428ada77c70f84e49c81dbd30fe69 - Gyazo

Community URL - https://community.showprowess.com
Website URL - https://www.showprowess.com

Thanks for looking into this Don!

1 Like

Thanks @Himanshu_Singh,

I think it is because you using custom urls on guest gate buttons https://www.showprowess.com/login and https://www.showprowess.com/register which is not same as SSO login. Please uncheck the custom url enabled setting in guest gate and try again. :slightly_smiling_face: If you uncheck this the guest gate modal buttons will use Discourse Connect.

Screenshot 2022-06-30 at 22.42.53

So I unchecked the box - Screenshot - 50b6ee19e5e09edd5cee337f329be7a5 - Gyazo

But still the user is not automatically logged in from WordPress. Now both the buttons direct to /login page which is the Discourse Connect link for the site.